Alzheimer experience, een indrukwekkende film

Dit is een heel erg indrukwekkende film. De Alzheimer Experience laat zien hoe twee mensen met Alzheimer de verschillende fases van deze ziekte beleven. Wat de film eigenlijk doet is jezelf laten beleven wat het is om de ziekte van Alzheimer te hebben.

man met alzheimer - film alzheimer experience

Je volgt twee families in dit proces.

Beleef zelf wat Alzheimer is

De film is opgedeeld in stukken waarin telkens iets anders gebeurt.  Een gebeurtenis in het leven van de alzheimer patiënt. Je kunt zo´n gedeelte in de film telkens opnieuw bekijken vanuit de beleving van elk persoon die in zo´n gebeurtenis voorkomt. Dit zijn b.v. de kinderen, de verzorgende of de patiënt zelf. Een arts geeft na elk deel toelichting.  Je kunt op elk moment voor de invalshoek van een ander persoon kiezen, door onder de film op de ronde knop met de foto van iemand te kiezen.

knoppenrolalzheimeexperience.jpg

Zelf vond ik het opmerkelijkst om eerst elk deel te bekijken vanuit de beleving van de alzheimer patiënt. Zijn of haar beleving en handelen is dan volkomen te begrijpen en logisch. Wanneer je daarna de film bekijkt vanuit een van omstanders bemerk je dat de beleving van de alzheimer patiënt buiten de realiteit staat.

Neem er wel de tijd voor. De film is lang. En neemt zeker veel tijd wanneer je hem bekijkt vanuit de beleving van verschillende mensen.

Bekijk deze film op AlzheimerExperience.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>