Dementie-week op TV en radio in september

September 2013 stond in het teken staan van dementie en wat er nog wél kan.

Het documentaire tweeluik DementieEnDan werd uitgezonden. Hierin worden vier mensen met dementie ruim twintig maanden gevolgd. We zien hen in het dagelijkse leven met familie, buren, huisarts, thuiszorg, geriater, neuroloog, onderzoeker en specialist ouderengeneeskunde. In het voorjaar 2011 waren de opnames hiervoor al  begonnen.

Ook andere programma’s hebben aandacht besteed aan dementie

Gezond 24, de gezondheidsportal van de NPO, heeft een speciale DementieEnDan pagina. Alle programma’s van de NPO die aandacht besteden aan dementie zijn hier terug te vinden.

Dementieendan_op-radio-en-tv

Prikkeling zintuigen bij dementerenden

Het is belangrijk de hersenen van mensen met dementie te blijven prikkelen. Dit gebeurt vaak via het prikkelen van de zintuigen, het snoezelen. Het is belangrijk om muziek te horen, de wind in het haar en langs de huid voelen, dieren te aaien of bloemen te ruiken.

Een gedachte over “Dementie-week op TV en radio in september

  1. bedankt voor deze informatie….zeer waardevol voor mij om dit op tijd te kunnen lezen, zodat ik de documentaire kan bekijken.
    Zal het noteren in mijn agenda!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>