Geen familieraad meer, voor hoe lang????

Het is niet eerder in de geschiedenis van Blauwbörgje, Diamant en de Gabriël voorgekomen dat de cliëntenraad ontbonden is. Dit is een zeer slechte zaak omdat de belangen van de bewoners niet meer behartigd worden door familieleden, die in een Familieraad (cliëntenraad) zitten.

De cliëntenraad mag en kan invloed uitoefenen op het beleid van het management. Wanneer er geen goed functionerende cliëntenraad is lukt dat niet. Dit beleid kan over van alles gaan wat de bewoner van het verpleegtehuis betreft. Denk aan beleid wat te maken heeft met :

  • veiligheid
  • gezondheid en hygiëne
  • geestelijke verzorging en maatschappelijk bijstand aan de bewoners
  • recreatie- en ontspanningsmogelijkheden voor bewoners
  • Voeding

Ook kostenverhogingen die door het verpleegtehuis in rekening worden gebracht vallen hieronder.

Hopelijk vinden familie, contactpersonen en vrienden van bewoners het belangrijk dat de bewoners weer vertegenwoordigd worden. En geven zij zich op om zo snel mogelijk een nieuwe Familieraad te formeren.

Dus geen woorden maar daden. We horen veel klachten. Maar zonder nieuwe leden in een nieuwe cliëntenraad blijft het bij woorden en niet bij daden

Dus kom daadwerkelijk in actie, zodat er weer zo snel mogelijk een familieraad komt.

Graag uw reacties hier over.

Een gedachte over “Geen familieraad meer, voor hoe lang????

  1. een Familieraad/ Clièntenraad is toch verplicht bij de wet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>