Gehoorapparaat kwijt in het verpleeghuis

Vorige week hoorde ik dat van een bewoner het gehoorapparaat kwijtgeraakt was op de afdeling waar zij woont in het verpleeghuis. Dat schijnt veel vaker voor te komen bij mensen met dementie.

Dus hierbij een oproep om mee te denken hoe dat te voorkomen.

gehoorappraat zoeken

Ik heb alvast “Beter horen” gebeld.

De dame van “Beter horen” gaf als oplossing om een koordje te kopen die je ook aan de pootjes van een bril vastmaakt. Het ene einde aan het gehoorapparaat doen. Het andere einde met een klein knijpertje in de kraag vast maken. Niet aan de voorkant, want dan komt het gehoorapparaat voor de buik te hangen. Wanneer je het in de kraag vastmaakt dan komt het over de schouder te hangen. Je kunt zelfs een paar verschillende kleuren koordjes kopen. Zo kan per dag een kleur gekozen worden die past bij de kleding .

Dit is niet een definitieve oplossing vertelde ze. Je kunt het natuurlijk van het knijpertje lostrekken. Hierop voortbordurend vraag ik me af of je dit ook kunt doen met een metalen sierketting c.q. halsketting. Je draagt dan een halsketting en plaatst een metalen kettinkje vanaf het hoorapparaat verbonden met de halsketting. Zou dat een oplossing kunnen zijn? Ook een visdraadje naar de halsketting kan misschien een oplossing zijn.

4 gedachten over “Gehoorapparaat kwijt in het verpleeghuis

  1. Misschien handig om de naam van bewoner en de afdeling waar hij/zij woont er in te graveren?
    Dit kan ook bij een kunstgebit of bril handig zijn.
    Blijft natuurlijk dat je eerst het voorwerp ergens terug moet vinden……

  2. wie kan mij vertellen wie het zoekgeraakte hoortoestel van een bewoner van verpleeghuis moet vergoeden?

    1. Wanneer onze cliënten binnen de PG een nieuwe gehoortoestel kopen vragen wij daarbij een verzekering aan. Dit is een klein bedrag wat vermissing, diefstal ed vergoed.

  3. wie weet wie zoekgeraakt hoortoestel van bewoner van verpleeghuis moet betalen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>