Radio Remember in ´t Blauwbörgje met muziek voor ouderen met dementie

Nostalgische radio

Speciaal voor de bewoners van verpleeghuis ’t Blauwbörgje is een actie op touw gezet voor een aansluiting op Radio Remember. Deze belevingsradio draait muziek die gericht is op ouderen met dementie. Zij herinneren zich vaak nog de muziek die ze vroeger mooi vonden en beleven er plezier aan om die opnieuw te horen.  Tijdens het draaien of zingen van muziek kan men ineens opleven en zich vaak nog allerlei teksten en melodieën herinneren. Muziek kan ook rust brengen of juist iemand activeren en prikkelen. Je ziet dat bewoners plezier beleven aan muziek. En bewoners zingen (soms samen met familieleden)  liedjes uit hun jeugd vaak moeiteloos mee.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat muziek een cruciale rol speelt bij de kwaliteit van leven van mensen met dementie. Belangrijk daarbij is dat de juiste muziek gedraaid wordt, die herkenning, plezier en ontspanning biedt en teruggrijpt op de jeugd en vroege volwassenheid van de doelgroep. Radio Remember voorziet in die behoefte.

De programmering van het station bestaat uit een brede variëteit aan muziekgenres, die populair waren in de jaren 1945-1965. Op de zender zijn muziekstijlen te horen als easy listening, amusement, hits. Op zondagochtend kan er naar psalmen, gezangen en klassieke muziek worden geluisterd.  klassieke muziek en kerkelijke muziek. De service is beschikbaar op basis van een jaarabonnement Het online radiostation is elke dag tussen acht uur ’s morgens en tien uur ’s avonds in de lucht.

Bijdrage Ouderenfonds

’t Blauwbörgje kan de aansluiting en het abonnement betalen dankzij een prachtige bijdrage van het Ouderenfonds. Op 22 december overhandigde de heer Wallinga, ambassadeur voor het Ouderenfonds Noord-Nederland een cheque van 1395 euro aan Alet Bolhuis, psycholoog van ’t Blauwbörgje en Martin Sitalsing, bestuurder van Lentis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>