Categorie archief: Verslag

Open dag Blauwbörgje na verbouwing

t Blauwbörgje heeft in April 2013 met een open dag het einde van de renovatie gevierd. Dit was de start van het kleinschalig wonen. Het verpleeghuis is verbouwd en elke bewoner heeft nu een eigen kamer gekregen, maar kan ook van de gezamenlijke woonkamer gebruik maken.  Met gezellige activiteiten en lekkere versnaperingen werd dit met de bewoners, familie en bezoek gevierd. Naast de verbouwing is zijn ook de muren opgefrist met vrolijke kleuren. De voormalige afdelingen hebben wat meer een woonfunctie gekregen. De warme maaltijden worden in het huis gekookt, waar ze voorheen vanuit een centrale keuken gebracht werden. Over het algemeen worden de maaltijden nu als smakelijker ervaren. Wel moet de verpleging nu aandacht aan haar kookkunsten en voeding kennis besteden. Voor sommigen blijkt dat toch nog een nieuw ervaring.

Mooie foto´s van de opening zijn te bekijken op : focusgroningen.nl

Site voor familie bewoners Blauwbörgje, Diamant en Gabriël

Deze website is bedoeld als ontmoetingsplek voor familie,  ondersteuners en vrienden van bewoners en cliënten van de verpleegtehuizen Blauwbörgje, Diamant en Gabriël verpleegtehuizen in Groningen.

Deze website wordt gemaakt door familie en vrienden van bewoners. De makers en schrijvers zijn geen werknemers bij een van de verpleegtehuizen. We verzamelen informatie en meningen. En verwijzen naar interessante linkjes.

U hebt de mogelijkheid om op artikelen en berichten te reageren.  U kunt contact met ons opnemen via het contactformulier. Wilt u zelf de mogelijkheid krijgen om een artikel te schrijven dan kunt u dit ook verzoeken.

Verder lezen